گستردگی نقش سود پرک در صنعت
سود پرک ( سود سوزآور ) ماده ایست که در صنعت نقش فراوانی را ایفا می کند و می توان از آن به عنوان یک ماده ی همه منظوره نام برد . سدیم ، اکسیژن و هیدروژن 3 عنصر اصلی این ترکیب ارزشمند است . هیدروکسید سدیم در کارخانجات تولیدی همچون پرک شیمی ، طی فرآیندهای خاص و دقیق به صورت صورت پولک های جامد سفید رنگ ( هیدروکسید سدیم جامد ) در آمده و در صنایع گوناگون به وفور مورد استفاده قرار می گیرد . این ماده دارای کاربردهای خاص و ویژه ایست که در میان استفاده کنندگان ، بسیار محبوب بوده و در میان کاربران ، از آن با نام های متنوعی یاد می شود که رایج ترین آنها هیدروکسید سدیم ، سود سوزآور و سودا جامد می باشد . در این پست قصد داریم درباره گسترگی نقش سود پرک در صنعت ، خواص ، نقش یا کاربردهای آن اطلاعات بیشتری را با شما در میان بگذاریم . با پرک شیمی همراه باشید ...
خواندن این مقاله هم به شما پیشنهاد می گردد :
سود پرک | سود سوزآور | هیدروکسید سدیم جامد | Caustic soda flakes
هیدروکسید سدیم جامد یا سود پرک چه خواصی دارد
- مقدار 111 گرم از سود پرک در 100 میلی لیتر آب در دمای 20 درجه سانتی گراد حل می شود ( حلال در آب )
- این ماده باعث از بین بردن چربی یا چربی اضافه می شود
- در حلال هایی همانند اتانول ، متانول و گلیسیرین به نسبت یکسان حل می شود
- این ماده با توجه به قلیایی بودن می تواند در خنثی سازی محیط های اسیدی استفاده می گردد ، یعنی می توان به صورت گسترده ، محیط های گوناگون اسیدی را خنثی کرد . با توجه به این خاصیت می توان از آن به عنوان تنظیم کننده PH استفاده کرد .
سود پرک چه نقش ها و کاربردهایی دارد
با توجه به خواصی که از سود پرک گفتیم این ماده می تواند کاربرد بسیار وسیعی داشته باشد ، با اطمینان می توان این مهم را یادآور شد که با یکی از همه منظوره ترین مواد شیمیایی روبرو هستیم . در اینجا نقش سود پرک در صنایع مختلف را مورد بررسی قرار می دهیم :
1. نقش سود پرک در صنایع غذایی و لبنی
سود پرک در صنایع کنسرو جهت قلیایی کردن نقش بسزایی دارد ، ضمن اینکه در صنعت تولید لبنیات نیز بصورت مجزا کاربردهای ویژه ای را دارا می باشد .
در صنایعی که با تصفیه آب سر و کار دارند نیز مورد استفاده قرار می گیرد .
از سود پرک در در مناطق یا کارخانجات تولید کننده شکلات ، کاکائو و کارامل هم استفاده می شود .
یکی از کاربردهای مهم دیگر آن استفاده از سود پرک در شسشتوی سبزیجات و میوه جات است .
2. نقش سود پرک در صنایع فلزی و پوشش
از این ماده در شاخه های مختلف مرتبط با فلز استفاده می شود که از جمله آن می توان از نقش سود پرک در تولید آلومنیوم و روی یاد کرد . ضمن اینکه از آن در تولید شیشه هم استفاده می گردد . همچنین سود پرک ماده مورد نیاز صنایع گالوانیک و صنایع گوناگون پوشش نیز هست .
3. نقش سود پرک در تولید کاشی
از سود پرک در صنعت کاشی و سرامیک برای افزایش استحکام محصولات استفاده می شود .
4. نقش سود پرک در تولید مایعات سفید کننده
همانطور که پیش تر در قسمت خواص سود پرک گفتیم ، موضوع درباره یک چربی زدای قدرتمند است بنابراین می توان از سود پرک در تولید سفید کننده و جربی زدایی استفاده کرد . در این صنایع از مقادیر زیادی سود پرک استفاده می گردد .
5. نقش سود پرک در صنعت بافندگی و چرم
یکی از نقش های کلیدی سود پرک استفاده از آن در صنایع بافندگی و چرم است ، از این ماده در تولید چرم و ابریشم مصنوعی برای تولید پارچه و چرم های گوناگون نقش مهمی دارد و در کارخانه های نام برده مقدار زیادی سود پرک را برای تولید چرم و ابریشم مصنوعی به کار می برند .
6. نقش سود پرک در تولید صابون و مواد شوینده
در تولید صابون از مواد قلیایی بسیاری استفاده می شود که یکی از مهمترین آنها سود پرک است ، ضمن اینکه شوینده های مختلف همچون سفید کننده ها نیز از هیدروکسید سدیم استفاده می کنند .
جمع بندی
اگر بخواهیم نقش سود پرک یا سود سوزآور در صنایع مختلف را بصورت کلی بیان کنیم در این مجال نمی گنجد و شاید از حوصله این موضوع خارج باشد بنابراین در این نوشتار سعی ما بر این بود که نقش های کلیدی این محصول را مورد بررسی قرار دهیم یعنی صنایع غذایی ، فلزی ، شستشو و بافندگی . در صورت تمایل به آشنایی کلی تر با سود پرک می توانید به آرشیو مقالات پرک شیمی رجوع کنید .
منبع : واحد تحقیق و توسعه
مطالعه مقالات زیر به شما پیشنهاد می گردد
♦ 3 کاربرد معمول و مهم هیدروکسید سدیم
♦ 3 مورد از رایج ترین خواص سود پرک یا هیدروکسید سدیم
♦ 10 واکنش شیمیایی سود پرک ( سدیم هیدروکسید )