روش و علت ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات
اهمیت ضدعفونی و گندزدایی میوه و سبزیجات و گندزدایی آنها یکی از مهمترین مسائلی است که امروزه و مخصوصا در زمان حضور میهمانی ناخوانده همچون کرونا شدیداً مورد تاکید قرار می گیرد ، مسلماً هر شخصی در خوراک مصرفی روزانه از میوه و سبزیجات استفاده کرده است ، و می دانید که برای مصرف این دست از مواد غذایی و مورد نیاز بدن ، باید قبل از استفاده آنها رو با دقت شستشو دهیم ، اما مسله ای که بسیاری از افراد نمی دانند این است که میوه و مخصوصا سبزیجات باید ضدعفونی شوند ، سپس مورد استفاده قرار گیرند ، از این رو در این نوشتار به شما خواهیم گفت که اصلا ضدعفونی کردن سبزیجات چه اهمیتی دارد یا چرا باید میوه و سبزیجات را ضدعفونی کرد ! با پرک شیمی همراه باشید تا پاسخ این سوالات را دریافت کنید .
خواندن مقاله زیر به درک بهتر موضوع کمک می کند :
در روزهای شیوع ویروس کرونا در جهان ، برای حفظ سلامت خود و خانواده و برای اینکه زنجیره انتقال کرونا ، شکسته شود ، بهتراست هنگام خرید میوه و سبزیجات نکات زیر را رعایت کنیم :
- هنگام خرید از میادین میوه و تره بار از دستکش و ماسک استفاده کنیم ، استفاده از دستکش به این دلیل است که هنگام جدا کردن میوه ها به طور مستقیم به میوه هایی که در معرض آلودگی هستند ، دست نزنیم .
- بسیاری از افراد ، قبل از خرید میوه آن را تست می کنند ، از انجام این کار باید خودداری کنیم ، زیرا میوه ها به شدت در معرض آلودگی هستند و حتما باید میوه و سبزیجات شسته و ضدعفونی شوند و سپس مورد استفاده قرار گیرند .
- بعد از خرید باید کیسه های پلاستیکی که میوه ها در آن قرار داشتند تعویض کرد و دور انداخت و یا از کیسه های پارچه ای قابل شست و شو استفاده کنیم . ماندگاری ویروس کرونا بر روی کیسه های پلاستیکی به مدت 2 تا 3 روز است .
- برای مصرف میوه و سبزیجات باید حتما و به دقت آن ها را ضدعفونی کنیم تا از طریق مصرف آن ها به بیماری کرونا مبتلا نشویم .
ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات با پراکسی استیک اسید :
پراستیک اسید مایعی بی رنگ و با بوی تند شبیه سرکه می باشد ، این ماده یک ضدعفونی کننده وسیع الطیف بوده و قدرت باکتری کشی ، ویروس کشی و قارچ کشی و ... دارد . این محصول به صورت غلیظ بوده و به هنگام استفاده باید آن را با آب سرد رقیق کنیم . این محصول در دماهای نسبتا پایین 7 الی 14 درجه سانتی گراد فعال می باشد و با افزایش دما از فعالیت آن کاسته می شود و حتما بایستی با آب سرد رقیق گردد . وزارت بهداشت خیلی از کشورها به شهروندان توصیه می کند که سبزیجات را فقط با مقداری آب بشویند و بعد استفاده کنند ولی در کشور ما چنین توصیه ای نمی شود ، زیرا بعضی از سبزیجات در ایران با آب فاضلاب آبیاری می شوند و این باعث بوجود آمدن آلودگی هایی روی سطح میوه و سبزیجات می گردد . کاربرد پراستیک اسید در ضدعفونی بسیاری از صنایع غذایی به اثبات رسیده است ، براساس تاییدیه های بین الملی دارای حد مجاز خوراکی بوده و قابلیت استفاده در غذا و صنایع غذایی را دارد . به عبارتی این ماده بر روی مواد غذایی بی اثر بوده و به عنوان موثرترین اکسیدکننده پس از ازن در صنعت معرفی شده است .
در تاییدیه های جهانی اثبات گردیده است که این ماده برای ضدعفونی سبزیجات کاربرد داشته و احتیاجی به آب کشی نمی باشد و باقی مانده آن در محیط تا رقت ppm 100 مجاز می باشد ، در واقع به دلیل تجزیه شدن این ماده به آب و دی اکسید کربن ، نیازی به آب کشی میوه و سبزیجات نمی باشد . از پراستیک اسید جهت ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه هایی مانند کاهو و توت فرنگی ، بدون تغییر در طعم و مزه آن ها استفاده شده است و نتایج کاملا خوبی در افزایش ماندگاری و ضدعفونی آن ها استفاده شده است به طوری که با غلظت ppm200 از این ماده ، حدود 99 درصد از آلودگی های طبیعی کاهو و توت فرنگی کاهش یافته است . آلوارو و همکاران (2009) در تحقیقی که بر روی سبزیجات تازه مصرف ، انجام دادند ، نشان دادند که در مقایسه بین هیپوکلریت سدیم و پراستیک اسید در ضدعفونی گوجه فرنگی ، فلفل شیرین و خیار ، تاثیر نگهداری ماده پراستیک اسید به مراتب بیشتر از ماده دیگر بوده است . از این رو این محصول جزء قوی ترین و سالم ترین محلول های ضدعفونی کننده بوده و به دلیل استفاده از مواد دارای گرید غذایی ، برای سلامتی انسان بدون ضرر است .
روش استفاده از پراستیک اسید تولیدی شرکت پرک شیمی ، جهت ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات :
برای اینکه بهترین روش ضدعفونی کردن میوه و سبزی را انجام دهید ، بهتر است به مراحل زیر توجه کنید :
- ابتدا گل و لای و برگ های زرد و پلاسیده را جدا کنید ، چوب و ساقه های اضافی را بچینید و اگر سبزی گل زیاد دارد ، ابتدا گل و لای آن را به خوبی با آب شست و شو دهید .
- بهتر است سبزی ها را با آب سرد و یا ولرم بشویید تا برای مدت بیشتری تازه بماند
- روی سبزیجاتی مانند تربچه ، شلغم ، هویج ، چغندر و ... قبل از شست و شو برس یا فرچه بکشید تا سطح شان خوب تمیز شود .
- بعد از اینکه گل و لای و آلودگی های سطحی را با آب شستیم ، یک پیمانه پر از درب ظرف محصول را به 2 لیتر آب سرد (10لیوان) اضافه کرده و میوه و سبزیجات را به مدت 5 الی 10 دقیقه در آن قرار داده و سپس در صورت دلخواه آب کشی نماید . جهت ضدعفونی کردن مواد پروتئینی مانند گوشت ، مرغ و میگو و ... از همین روش مصرف استفاده نمایید با این تفاوت که زمان غوطه وری 2 دقیقه می باشد .
نکته : در صورتی که به حجم بیشتری از آب نیاز داشته باشید باید نسبت ها را تغییر دهید مثلا برای 4 لیتر آب باید 2 درب از محصول را استفاده کنید .
اهمیت ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات و گندزدایی آن ها را آموختید، اگر شما هم از جمله کسانی هستید که حتما باید سبزی را قبل از مصرف ، ضدعفونی کنند ، می توانید از ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات این شرکت استفاده کنید ، جهت خرید محصول حتما با راههای ارتباطی پرک شیمی تماس حاصل فرمایید .
جهت سفارش و خرید ضدعفونی کننده میوه و سبزیجات با ما (34733364 - 083) تماس بگیرید
R&D group
مطالعه مقالات زیر به شما پیشنهاد می گردد
♦ 9 نکته ضروری هنگام استفاده از مواد گندزدا و ضدعفونی کننده
♦ مزایای استفاده از پراستیک اسید در فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب
♦ استفاده از پراستیک اسید در مزارع پرورش ماهی
♦ مختصری درباره کاربرد پراستیک اسید در صنعت نفت و گاز